Червоний Хрест України допомагає облаштовувати побут в місцях проживання ВПО

Червоний Хрест України допомагає облаштовувати побут в місцях проживання ВПО

Спільно з міжнародними партнерами Товариство Червоного Хреста України допомагає облаштовувати побут в місцях проживання ВПО.

  • У Львові закінчилося будівництво двох двоповерхових будиночків для тимчасового проживання вагітних жінок, які виїхали з місць активних бойових дій. Містечко розгорнули у районі вулиці Тракт Глинянський, забезпечили усім необхідним для комфортного перебування близько 200 жінок при надії та породіль. Урочисте відкриття містечку 15 липня 2022 року. Товариство Червоного Хреста України забезпечив фінансову складову будівництва – 26 мільйонів гривень на проектування, виробництво, доставку, монтаж, збирання та омеблювання будиночків.
  • На Чернігівщині Товариство Червоного Хреста України допоможе з тимчасовим житлом постраждалим від війни. Для цього Товариство Червоного Хреста України виділить близько 3,5 мільйона доларів на будівництво впродовж 2 місяців житла для чернігівців на території площею у майже 4 гектари одного з районів міста. По завершенню будівництва на території будиночків знаходитиметься штаб Чернігівської обласної організації Товариства Червоного Хреста України, який підтримуватиме необхідними речами залесення мешканців. Також з будівництвом житла допоможе Товариство Червоного Хреста України і на Закарпатті.
  • Також Держмолодьжитло надає 52 квартири у Житомирській, Київській, Сумській і Чернігівській областях для оренди родинам, які постраждали від війни, а Товариство Червоного Хреста України забезпечить побутовою технікою та постільними речами.
  • Нагадуємо, що у Кам‘янці-Подільському працюють два Центри гігієни Товариства Червоного Хреста України, де люди можуть безкоштовно випрати і висушити одяг.
  • Товариство Червоного Хреста України продовжує забезпечувати ліжками, матрацами, продуктами харчування, засобами гігієни та побуту місця компактного розміщення ВПО в різних областях України. Зокрема, за підтримки компанії Samsung відбувається процес забезпечення місць тимчасового розміщення ВПО, медичних закладів та соціальних закладів (пансіонатів, будинків-інтернатів тощо) побутовою технікою (пральними машинами тощо).

Share this post