Допомога ВПО у Запоріжжі

Допомога ВПО у Запоріжжі

У Запоріжжі волонтери Товариства Червоного Хреста України підтримують внутрішньо переміщених осіб. З 24 лютого 2022 року до міста евакуювалося понад 600 тисяч людей з Донецької, Луганської, Харківської, Херсонської областей та населених пунктів тимчасово окупованих територій Запорізької області.

Одна з програм допомоги таким родинам – Ваучерна програма підтримки внутрішньо переміщених осіб Save the Children. Вона направлена на підтримку дітей, які разом з сім’єю через війну вимушені були переїхати до безпечнішого місця проживання. Ваучери дають змогу придбати на певну суму продукти першої необхідності, тобто те, що на даний момент найбільш важливіше для родини.

Також волонтери Запорізької обласної організації Товариства Червоного Хреста України регулярно забезпечують ВПО продуктовими та гігієнічними наборами, проводять заходи з психосоціальної підтримки. До допомоги долучаються небайдужі містяни, які власноруч випікають хліб й разом з волонтерами розвозять його до місць компактного проживання ВПО, де він найбільш потрібен.

Share this post