Транспортування вразливих верств населення у Миколаєві

Транспортування вразливих верств населення у Миколаєві

У Миколаєві Загін швидкого реагування Товариства Червоного Хреста України регулярно допомагає маломобільним людям дістатися безпечних місць чи транспортувати їх до медичних закладів.

Райони Миколаєва майже щодня страждають від обстрілів та авіаударів. Людям тут небезпечно знаходитися. Частина людей вже евакуювалася до безпечніших місць. Маломобільним людям та особам з інвалідністю майже неможливо самостійно покинути будинок: відсутні ліфти, засоби для пересування і транспортування, можливості викликати спеціальне транспортувальне таксі тощо. Волонтери Загону швидкого реагування Миколаївської обласної організації Товариства Червоного Хреста України виїжджають до таких людей й транспортують їх до прихистків, що розташовані у безпечних місцях. Також Загін швидкого реагування бере участь в евакуації людей з інвалідністю та пенсійного віку до інших міст України і країни.

Крім того, волонтери здійснюють перевезення тяжкохворих пацієнтів до медичних закладів на планове лікування. Це допомагає розвантажити екстрену медичну допомогу, виїзд якої більш потрібний в критичних та життєвозагроозливих ситуаціях.

Фото: Ірина Воронцова.

Share this post