У тимчасово окупованих населених пунктах Херсонської області волонтери Червоного Хреста України допомагають вразливим верствам населення

У тимчасово окупованих населених пунктах Херсонської області волонтери Червоного Хреста України допомагають вразливим верствам населення

Незважаючи на всі складнощі волонтери і співробітники Херсонської обласної організації Товариства Червоного Хреста України регулярно видають людям гуманітарну допомогу. Зазвичай мешканці потребують продуктів харчування, засобів гігієни, одяг, постільну білизну тощо. Інколи самотні літні люди звертаються за послугами з психосоціальної підтримки, адже напружена ситуація з тимчасовою окупацією завдає негативного впливу і на психічне здоров’я.

Щодня кількість звернень складає близько 300, частина з них – від маломобільних людей. Тож веловолонтери та добровольці здійснюють ще й адресну доставку найнеобхіднішого по місту та в населені пункти області.
Крім того, Херсонська обласна організація Товариства Червоного Хреста України відкрила ще декілька офісів, де видає гуманітарну допомогу, щоб за день встигнути надати підтримку якомога більшій кількості потребуючих. Також волонтери підтримують медичні заклади ліками та витратними медичними матеріалами.

Ми знаємо, як тяжко волонтерам і співробітникам, як часом буває небезпечно, та ми цінуємо внесок кожного в гуманітарну місію і пишаємося такими завзятими, хоробрими й сміливими червонохрестовцями.

__________

З метою безпеки волонтерів та отримувачів допомоги для ілюстрації використали фото з роботи на складі в Ужгороді.

Share this post