На Закарпатті розпочинають роботу Мобільні медичні бригади

На Закарпатті розпочинають роботу Мобільні медичні бригади

Мобільні медичні бригади – команда медичних спеціалістів, які є підтримкою первинній ланці охорони здоров’я в наданні населенню медичних послуг, особливо у віддалених населених пунктах, зокрема і в гірській місцевості.

Перша Мобільна медична бригада Товариства Червоного Хреста України, укомплектована усім необхідним обладнанням, розпочала роботу в гірському селі Верховина-Бистра, що на Великоберезнянщині. З перших хвилин роботи бригади в селі за медичними послугами в черзі вишикувалися 11 людей літнього віку.

На прийомі лікар оглядає пацієнтів, за потребою призначає додаткові діагностичні маніпуляції, які виконує медична сестра, а також призначає лікування, рекомендації й видає медикаменти. Спеціалісти Мобільної медичної бригади можуть провести електрокардіографію, визначити рівень глікемії, виконати тестування на інфекції тощо. Крім того, в команді бригади є психолог, консультаціями якого теж можна скористуватися.

Наразі запустили в роботу першу з чотирнадцяти Мобільних медичних бригад. Реалізація проекту Мобільних медичних бригад відбувається за підтримки партнерів: Міжнародної Федерації Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця; Австрійського і Фінського Червоного Хреста.

Share this post