Червоний Хрест України долучається до розбудови сервісів реабілітаційного центру у Львові

Червоний Хрест України долучається до розбудови сервісів реабілітаційного центру у Львові

Сьогодні відбулося підписання Меморандуму про співпрацю в сфері розвитку охорони здоров’я між Товариством Червоного Хреста України та Львівською міською радою про майбутній план будівництва у Львові реабілатаційного центру «Незламні» та спільну роботу над розбудовою сервісів реабілітаційного центру.
З початку війни Товариство Червоного Хреста України докладає всіх зусиль, аби максимально підтримати постраждале населення України. Це не тільки підтримка внутрішньо переміщених людей гуманітарною допомогою, евакуація людей з «гарячих точок» чи допомога в тимчасово окупованих територіях, а це і всестороння допомога медичним закладам та пораненим людям. Зокрема, Товариство Червоного Хреста України регулярно забезпечує лікарні, які надають допомогу пораненим, медикаментами, медичним обладнанням та побутовою технікою.
Сьогодні важливим питанням є підтримка людей, які зазнали каліцтв чи травм від бойових дій та потребують протезування, реабілітації і психологічної допомоги. З цією метою Товариство Червоного Хреста України спільно з Львівською міською радою підписали Меморандум про співпрацю в сфері розвитку охорони здоров’я. Згідно Меморандуму розроблятиметься план будівництва Національного реабілітаційного центру «Незламні» у Львові.
Наразі розпочинається перший етап співпраці, який передбачає:
  • вивчення та аналіз кращого міжнародного і національного досвіду функціонування такої системи охорони здоров’я як реабілітаційний центр під час воєнного конфлікту,
  • аналіз міжнародних документів з цих питань та національного законодавства з питань охорони здоров’я захисту населення, в тому числі дітей;
  • пошук можливостей щодо залучення коштів на будівництво, матеріально-технічне й кадрове забезпечення реабілітаційного центру.

Share this post