Робоча зустріч на Закарпатті щодо питань допомоги в облаштуванні житла для ВПО

Робоча зустріч на Закарпатті щодо питань допомоги в облаштуванні житла для ВПО

На Закарпатті відбулася робоча зустріч між представниками Міжнародної Федерації Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, Закарпатської обласної організації Товариства Червоного Хреста України та облради щодо питань допомоги в облаштуванні житла для внутрішньо переміщених українців.

Зараз у більшості закладах освіти організовані тимчасові прихистки для людей, які тікали від війни. До початку навчального року стоїть гостра потреба у розміщені ВПО у більш пристосованіших місцях проживання, де родини б мали усе необхідне й могли проживати там довгостроково. У зв’язку з цим питанням відбулася робоча зустріч.
Представники Міжнародної Федерації Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця Арвінд Бхардвадж з Індії та Ігнасіо Арройо Майо з Іспанії спільно з в. п. голови облради Василем Дем’янчуком та головою Закарпатської обласної організації Товариства Червоного Хреста України Іванною Сабо ідентифікували основні гуманітарні проблеми, що є наразі у Закарпатті, та почали розробляти шляхи їх вирішення.

Ігнасіо Арройо Майо повідомив, що їхня місія покликана допомагати ВПО у всій Західній Україні. Арвінд Бхардвадж розповів, що житлові проекти Міжнародної Федерації Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця фінансуються у декількох напрямках: косметичний ремонт, капітальний ремонт або будівництво з нуля, наприклад модульних конструкцій для проживання.

Також Іванна Сабо зазначила великий внесок Міжнародної Федерації Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця саме у допомозі населенню Закарпатської області: щомісячна допомога гуманітарним вантажем 500-600 палет, надання понад 80 автомобілів для потреб швидкої допомоги та облаштування 3 міні-клінік з 15 мобільними бригадами в Ужгороді, Тячеві та Рахові тощо.

У ході візиту було домовлено уже найближчим часом оглянути 5-10 комунальних закладів, які потенційно можуть бути відновлені і пристосовані до проживання внутрішньо переміщених українців, а після закінчення війни — будуть використані у соціальній галузі краю.

У зустрічі також взяли участь заступник голови облради Андріана Сушко, заступник керуючого справами обласної ради Юрій Бортейчук, представники управління міжнародних та регіональних зв’язків та керівник комунальної установи «Управління спільною власністю територіальних громад» Закарпатської облради Антон Громовий.

Дані: Пресслужба Закарпатської обласної ради.

Share this post