44 дефібрилятори передав Червоний Хрест України Укрзалізниці

44 дефібрилятори передав Червоний Хрест України Укрзалізниці

Товариство Червоного Хреста України передало 44 дефібрилятори Укрзалізниці.

Найближчим часом ними оснастять вокзали з найбільшими пасажиропотоками. Це значно підвищить шанси врятувати життя людини у разі надзвичайної ситуації.  До сьогодні, подібним обладнанням були оснащені лише 6 основних вокзалів України.

Передані дефібрилятори першочергово будуть використовуватися навченим персоналом, а в разі критичної необхідності – їх можуть застосовувати й пересічні люди, адже кожен з них має покрокову аудіоінструкцію з використання та обладнаний захисними системами.

Додатково, після презентації дефібриляторів, відбувся майстер-клас з першої допомоги від тренера Товариства Червоного Хреста України, на якому продемонстували роботу нового обладнання.

«Ми продовжимо навчати працівників Укрзалізниці базовим навичкам роботи з дефібрилятором. Я звичайно надіюся, що жоден з цих дефібриляторів не буде використаний, але це насправді те, що рятує життя», – наголосив Максим Доценко, Генеральний директор Національного комітету Товариства Червоного Хреста України.

«Десятки тисяч людей відвідують наші вокзали щодня і ми хочемо зробити їх безпечним середовищем. Дефібрилятор, це дійсно те, що рятує життя. Це вже доведено на Київському вокзалі, тут пілотно був встановлений пристрій і вже є випадок повернення людини до життя.
Обладнання, яке передав нам Червоний Хрест України, воно є дуже інтуїтивним і працює саме тоді коли є відповідні симптоми, тобто немає ризику, що людина помилково отримає електричний
розряд. Тому це саме таке обладнання, яке можна використовувати в громадських місцях. На перспективі це врятовані життя», – Олександр Перцовський, член правління АТ «Укрзалізниця».

Нагадаємо, нещодавно Товариство Червоного Хреста України передало Укрзалізниці 250 колісних візочків щоб полегшити транспортування людей з інвалідністю та людей з порушеннями опорно-рухового апарату на 108 вокзалах України.

Share this post