Початок співпраці щодо компенсації витрат на тимчасове розміщення внутрішню переміщених осіб

Початок співпраці щодо компенсації витрат на тимчасове розміщення внутрішню переміщених осіб

Сьогодні Товариство Червоного Хреста України підписало Меморандум про взаєморозуміння між Міністерством розвитку громад та території України і Міжнародною Федерацією Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця щодо компенсації витрат на тимчасове розміщення внутрішню переміщених осіб, які переїхали у період воєнного стану.

З початку повномасштабної війни мільйони українців вимушені були покинути свої домівки у пошуках безпечнішого місця проживання. Частину з них на тимчасове проживання безоплатно розмістили у себе небайдужі люди. Враховуючи, певні складнощі для сімей, які надали безоплатне житло для ВПО, було підписано Меморандум про трьохсторонню співпрацю між Товариством Червоного Хреста України, Міністерством розвитку громад та території України і Міжнародною Федерацією Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця.

Згідно Меморандуму людям, що безоплатно розмістили розмістили ВПО, які перемістилися у період воєнного стану, надаватиметься грошова компенсація за витрати, що виникли через тимчасове розміщення ВПО.

Для реалізації грошової компенсації Товариство Червоного Хреста України мобілізує 200 мільйонів гривень.

Дані про людей, які надали безоплатно прихисток ВПО будуть отримуватися від обласних та Київської міської військової адміністрації. Реалізація допомоги буде відбуватися на тих територіях, де ведуться активні бойові дії.

Share this post