На Чернігівщині Червоний Хрест України допоможе з тимчасовим житлом постраждалим від війни

На Чернігівщині Червоний Хрест України допоможе з тимчасовим житлом постраждалим від війни

З початку загострення збройного конфлікту понад дві тисячі приватних будинків і більш 800 багатоповерхівок в обласному центрі зазнали пошкоджень через авіаудари та бойові дії. Багато людей, які втратили житло, нині проживають, у кращому разі, у знайомих чи родичів. Деякі живуть у гаражах та підвалах. Тому питання забезпечення таких громадян тимчасовим помешканням до настання холодів потребує негайних рішень.

Товариство Червоного Хреста України готове допомогти населеню Чернігівщини зі спорудженням тимчасового житла. Вчора відбулася зустріч представників Товариства Червоного Хреста України з першим заступником начальника Чернігівської ОВА та заступником Чернігівського міського голови, де обговорювалися питання реалізації допомоги з житлом.

Товариство Червоного Хреста України виділить близько 3,5 мільйона доларів на будівництво тимчасового житла для чернігівців на території площею у майже 4 гектари одного з районів міста. Нині визначається концепція, в якому форматі буде будуватися тимчасове житло: модульне містечко, індивідуальні модульні чи багатоквартирні тимчасові будинки. Маючи вже досвід будівництва двоповерхового будинку для вагітних у Львові, представники Товариства Червоного Хреста України запропонували будувати двоповерхові утеплені будинки, що розраховані на холодну пору року. Місцева влада, враховуючи перспективи подальшого використання такого тимчасово житла, найближчим часом схвалить рішення про тип забудови.

Будівництво має відбутися впродовж двох місяців, тобто до настання осінньої пори року. Після будівництва Товариство Червоного Хреста України ще певний час допомагатиме з утриманням людей, яких заселять у новозбудоване містечко. Для цього планується створення на місці невеликого штабу для координації роботи.

Дані: Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської ОВА.

Share this post