У Вінниці пройшов захід з психосоціальної підтримки на честь Дня сім’ї

У Вінниці пройшов захід з психосоціальної підтримки на честь Дня сім’ї

Вже десятий рік поспіль 8 липня в Україні відзначається Міжнародний День сім’ї. Адже саме сім’я дарує нам відчуття захисту, душевного спокою та підтримки. «Без сім’ї – нема щастя на землі» – під таким гаслом волонтери Вінницької обласної організації Товариства Червоного Хреста України провели захід з Психосоціальної підтримки. Заняття проводилося для дітей з родин, які вимушено залишили свої домівки.

«Більш за все я хочу, повернутись до рідного Сєвєродонецька і прогулятись з татом, мамою та братом берегом Чистого озера», – розповідає десятирічний Денис. – «Ми не знаємо чи буде нам, куди повертатись. Але добре, що ми всі разом, живі та здорові».

Кожен з чотирнадцяти учасників та учасниць заходу мав свою непросту родинну історію. Але волонтери з команди Психосоціальної підтримки зробили все можливе, аби відволікти дітей від важких подій, допомогти налагодити спілкування з однолітками. А головне – подарувати гарні емоції!

Загалом, команда Вінницької обласної організації Товариства Червоного Хреста України з травня цього року провела більше 120 занять з Психосоціальної підтримки. Учасниками стали більше 1250 дітей з родин, що вимушено покинули свої домівки.

   

Share this post