ЗШР допомагав рятувальникам у ліквідації наслідків ракетного удару по житловій багатоповерхівці

ЗШР допомагав рятувальникам у ліквідації наслідків ракетного удару по житловій багатоповерхівці

Впродовж 15 годин Загін швидкого реагування Миколаївської обласної організації Товариства Червоного Хреста України допомагав рятувальникам ліквідувати наслідки ракетного пошкодження житлового будинку.

29 червня 2022 року внаслідок влучання одного з снарядів у дах багатоповерхівки спального району Миколаєва, відбулось руйнування квартир. Були загиблі та поранені.

До пошуково-рятувальних робіт долучилася команда волонтерів Миколаївської обласної організації Товариства Червоного Хреста України та Загону швидкого реагування Миколаївської обласної організації Товариства Червоного Хреста України. За 15 год чергування було розгорнуто штаб ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, пункт реєстрації та координації постраждалих. Також функціонував пункт харчування та роздачі води.

Волонтери надавали першу допомогу, співробітники організації надавали першу психологічну допомогу. Також на місці працювали лікарі Мобільної медичної бригади Товариства Червоного Хреста України.

Загін швидкого реагування допомагав у розчищенні проїздів для транспорту та евакуаційно-пошукових роботах. Волонтер Товариства Червоного Хреста України взяв участь у пошукових роботах завдяки особистому квадрокоптеру, що значно прискорило пошук травмованих і загиблих людей.

На жаль, серед постраждалих був волонтер Миколаївської обласної організації Товариства Червоного Хреста України.

Share this post