На Закарпатті для волонтерів був проведений дводенний тренінг з першої психологічної допомоги та психосоціальної підтримки

На Закарпатті для волонтерів був проведений дводенний тренінг з першої психологічної допомоги та психосоціальної підтримки

Волонтери Товариства Червоного Хреста України одні з перших опиняються на місці надзвичайних подій. Крім допомоги рятувальникам в евакуації населення, наданні першої допомоги, волонтери надають першу психологічну допомогу постраждалим. Це важливий аспект допомоги, адже, коли трапляється біда, кожна людина реагує по своєму й більшості потрібна підтримка та правильна допомога. Тому волонтери і співробітники Товариства Червоного Хреста України регулярно проходять спеціальні тренінги, що допомагає їм підготуватися до різних надзвичайних ситуацій.

Цього разу впродовж двох днів волонтери Закарпатської обласної організації Товариства Червоного Хреста України освоювали навички першої психологічної допомоги та психосоціальної підтримки. Кожен учасник тренінгу теоретичні знання закріплював практично, відпрацьовуючи навички допомоги в ігрових ситуаціях. Загалом за два дні волонтери освоїли принципи надання першої психологічної допомоги та психосоціальної підтримки й тепер можуть проводити заходи з вразливими верствами населення.

Також волонтери навчилися піклуватися про себе та своїх колег, адже бути в ресурсі – це означає мати змогу допомогти більшій кількості людей, що вкрай важливо під час надзвичайних ситуацій.

Share this post