В Україні відкрили перший сервісний центр Червоного Хреста України

В Україні відкрили перший сервісний центр Червоного Хреста України

В Україні відкрили перший сервісний центр Товариства Червоного Хреста України, де людям надаватимуть медичну, фармацевтичну, соціальну допомогу та консультації психолога.

Сьогодні в Ужгороді відбулося офіційне відкриття першого сервісного центру Товариства Червоного Хреста України. У наметовому містечку, яке розташоване на площі Жупанатська, внутрішньо переміщені родини та потребуючі зможуть отримати комплексну допомогу: консультацію сімейного лікаря з можливістю безкоштовного медикаментозного лікування, консультацію вузькопрофільного спеціаліста, а також психолога. Крім того, поки батьки вирішуватимуть питання у сервісному центрі, у спеціально відведеному наметі волонтери Товариства Червоного Хреста України будуть проводити заняття з малюками з психосоціальної підтримки.

Проєкт акумулювання надання комплексних – медичних, психологічних, соціальних послуг в одному місці реалізувався Закарпатською обласною організацією Товариства Червоного Хреста України за фінансової та іншої підтримки Міжнародної Федерації Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, зокрема Фінського, Австрійського, Японського, Канадського, Індійського та інших національних товариств.

У наметі є кабінети: сімейного лікаря, для проведення маніпуляцій; надання психологічної допомоги; фармацевта; приміщення для матері та дитини; місце для занять із дітьми. Наметові кабінети оснащені потужним арсеналом медичних приладів для повноцінного обстеження та лікування пацієнтів, наприклад кисневими концентраторами, ЕКГ, дефібриляторами тощо.

Також поруч розміщені намети, де людям видавали й будуть видавати гуманітарну допомогу – одяг, іграшки, продукти харчування, засоби гігієни тощо. Щодня за допомогою звертається понад триста людей.

Незабаром ще два такі центри відкриють на базі стаціонарних приміщень у Тячеві та Рахові. Це допоможе розвантажити медичну систему, яка з 24 лютого 2022 року працює у надпотужних умовах, адже до Закарпаття переїхало близько 400 тисяч людей.

Share this post