Близько 600 людям допомогли евакуюватися з Куп’янську волонтери Харківської обласної організації Червоного Хреста України

Близько 600 людям допомогли евакуюватися з Куп’янську волонтери Харківської обласної організації Червоного Хреста України

Куп’янськ – місто, яке вже понад три місяці перебуває під тимчасовою окупацією. Всі головні магістралі в’їзду-виїзду до міста зруйновані, а, отже, евакуація населення та доставка гуманітарного вантажу різко утруднена.

Волонтери Харківської обласної організації Товариства Червоного Хреста України з гуманітарною місією виїхали до населеного пункта Харківської області, що межує з територіями, які наразі перебувають під тимчасовою окупацією. Через зламаний міст п’ять волонтерів допомагали людям, які евакуювалися з Куп’янську, перейти річку. Близько 600 людей вдалося переправити з одного берега на інший.

Також під час евакуації за підтримки ООН волонтери передали 1 тонну продуктових наборів до смт.Печеніги та по пів тонни – до смт.Великий Бурлук та м.Куп’янськ. Одну тонну гуманітарного вантажу волонтерам довелося на власних руках переносити через зруйнований міст на інший берег.

Велика подяка волонтерам за героїчну допомогу та евакуацію понад півтисячі людей

Share this post