Діяльність патронажних сестер на Луганщині

Діяльність патронажних сестер на Луганщині

Патронажні сестри Луганської обласної організації Товариства Червоного Хреста України продовжують допомагати самотнім літнім людям.

Серед людей пенсійного віку багато одиноких. Самотні бабусі та дідусі, які проживають у невеличких населених пунктах країни, покладаються в усьому лише на себе: прибрати дім, нагодувати худобу, сходити в магазин за продуктами, ліками, оплатити комунальні послуги, приготувати обід, висадити город. З часом, їх здоров’я стає не таким міцним, а в декого – зовсім слабшає й потребує стороннього догляду.

Патронажні сестри Товариства Червоного Хреста України з 1961 року здійснюють соціальні послуги та догляд вдома за самотніми літніми людьми. Незважаючи на небезпеку й ті труднощі з якими сьогодні стикаються українці, патронажні сестри Луганської обласної організації Товариства Червоного Хреста України продовжують допомагати своїм підопічним.

Впродовж травня 20 одиноких бабусь та дідусів, які проживають у 17 населених пунктах області, отримали підтримку від патронажних сестер. Їм допомагали у здійсненні гігієнічних процедур, заміні постільної білизни, закуповували ліки та продукти, допомагали у побуті.

Share this post