Участь Червоного Хреста України у зустрічі з першою леді України та Міністром охорони здоров’я України

Участь Червоного Хреста України у зустрічі з першою леді України та Міністром охорони здоров’я України

16 червня 2022 року Товариство Червоного Хреста України взяло участь в online-засіданні в рамках Національної програми психічного здоров’я та психосоціальної підтримки, що створено за ініціативи першої леді України Олени Зеленської.

Участь у зустрічі з першою леді та Міністром охорони здоров’я України Віктором Ляшко приймала робоча група з психічного здоров’я та психосоціальної підтримки (ПЗПСП), до якої входить і Товариство Червоного Хреста України. Майданчик об’єднав понад 260 партнерів: міжнародних та українських неурядових організацій, агенції ООН, представників професійних асоціацій та освітніх установ, донорів.

Олена Зеленська розповіла про важливість ініціативи та закликала учасників до об’єднання наявних ресурсів і розвитку роботи в напрямку психічного здоров’я та психосоціальної підтримки. Різні організації, як міжнародні так і національні, в тому числі і Товариство Червоного Хреста України, поділились досвідом впровадження ними психосоціальної підтримки в Україні, обговорили головні потреби, виклики та шляхи їх подолання. Подібні зустрічі є вкрай необхідними, адже вони дають можливість обговорити спільні проблеми та знайти шляхи їх вирішення, а також донести інформацію до представників влади у сфері діяльності громадського сектору, щоб об’єднати та скоординувати зусилля у майбутньому.

Національна програма має на меті допомагати громадянам країни подолати стрес, запобігти появі та розвитку психічних захворювань, усунути наслідки пережитих подій. Розробку та впровадження програми координує Міністерство охорони здоров’я України за підтримки Всесвітньої організації охорони здоров’я. В свою чергу Товариство Червоного Хреста України також готове ділитись наявним досвідом впровадження діяльності з психосоціальної підтримки та допомагати в розробці програми.

Share this post