Перша допомога, Мобільні медичні бригади, навчання мінній небезпеці

Перша допомога, Мобільні медичні бригади, навчання мінній небезпеці

Червоний Хрест України запустив Telegram-канал з першої допомоги, проєкт «Мобільні медичні бригади» та навчання безпечній поведінці з вибухонебезпечними предметами.

Перша допомога

«Під час війни дуже важливо вчасно надати якісно першу допомогу, оскільки правильні прості дії можуть врятувати життя», – підкреслив Ілля Клецьковський, заступник генерального директора Національного комітету Товариства Червоного Хреста України. «Тому ми особливу увагу приділяємо саме навчанню населення надавати першу допомогу, як online, так і offline, під час повітряних тривог у бомбосховищах».

Від початку війни Червоний Хрест України навчив надавати першу допомогу 52 750 людей – це люди, які безпосередньо прийшли на тренінг і відпрацювали усі необхідні навички для порятунку людей. Online-інформуванням з першої допомоги охоплено вже понад 534 310 людей.

Також Червоний Хрест України продовжує готувати інструкторів та тренерів з навчання населення навичкам надання першої допомоги. З 24 лютого 2022 року понад 1500 волонтерів отримали навички надання першої допомоги та 21 людина стала інструктором з першої допомоги.

З метою навчання людей першій допомозі, які не мають можливості відвідати тренінги, Червоний Хрест України запустив Telegram-канал https://t.me/FirstAidURCS, де регулярно виходять навчальні відео-уроки та з’являється актуальна інформація з першої допомоги.

Також незабаром розпочнуться на постійній основі безкоштовні семінари offline для усіх бажаючих. Коли саме і де – буде опубліковано на сайті.

Мобільні медичні бригади

Наразі, окрім базових знань про надання першої допомоги необхідна і професійна медична допомога. Тому Червоний Хрест України запустив в 14 областях України Мобільні медичні бригади. Вони робитимуть медико-діагностичну допомогу доступною для населення, яке постраждало від збройного конфлікту і знаходиться в населених пунктах (понад 1500 локацій) із обмеженим доступом до медичних послуг.

Поки Мобільні медичні бригади розпочнуть роботу в таких областях: Волинська, Рівненська, Закарпатська, Тернопільська, Хмельницька, Черкаська, Вінницька, Житомирська, Київська, Полтавська, Сумська, Одеська, Дніпропетровська та Чернігівська.

Наприклад, в Тернополі починають працювати 5 медичних бригад, де працюватимуть 28 осіб, з яких 16 –внутрішньо переміщені особи.

Мінна небезпека

1171 людина відвідала тренінги та сесії з мінної небезпеки – безпечної Поведінки з вибухонебезпечними предметами. І цю інформацію ми будемо масштабувати, оскільки за даними ООН Україна дійсно одна з найбільш замінованих країн світу.

Share this post