Червоний Хрест України допомагає внутрішньо переміщеним особам

Червоний Хрест України допомагає внутрішньо переміщеним особам

Будівництво прихистку для вагітних жінок у Львові

Червоний Хрест України виділить 26 млн гривень для будівництва двох двоповерхових модульних будиночків загальною площею 1300 м кв для понад 100 вагітних жінок ВПО у Львові. Наразі профінансовано перший етап – 7,9 млн грн.

«Зараз ми ведемо перемовини з іншими обласними державними адміністраціями про будівництва модульних містечок для ВПО», – зазначив Максим Доценко, генеральний директор Національного комітету Товариства Червоного Хреста України. «Це буде декілька областей, де є найбільша потреба в установлені модульних містечок, для розміщення близько 2-3 тисяч ВПО».

Центри гігієни у Кам’янець-Подільському

За сприяння Червоного Хреста України відкрилося два Центри гігієни для тимчасово внутрішньо переміщених осіб у Кам’янець-Подільському, що дозволяє їм реалізувати базові потреби – прання, сушіння та прасування білизни. Лише за 2 місяці послугами одного такого центру скористалися близько 20 тисяч осіб та випрано понад 30 тонн речей.

Ваучерна підтримка

Червоний Хрест України на початку березня 2022 року запустив ваучерну програму підтримки ВПО для придбання ними речей першої необхідності в одній із мереж супермаркетів. Наразі всього 43 102 людини отримали ваучерну допомогу на суму 93 млн грн:

  • 40 550 людей отримали ваучери на суму 2200 грн (загальна сума 89,2 млн грн);
  • 2552 людини отримали ваучери на суму 1500 грн (загальна сума 3,8 млн грн).
    Ваучерна програма реалізувалася у: Полтаві, Запоріжжі, Дніпрі, Черкасах, Житомирі, Києві, Івано-Франківську, Кропивницькому та на Закарпатті.

Грошова допомога ВПО

Спільно з Міністерством соціальної політики України та Міжнародним комітетом Червоного Хреста запланована грошова допомога постраждалому населенню – окремим вразливим категоріям населення, зокрема з числа внутрішньо переміщених осіб. Розмір допомоги становитиме 2 500 грн на кожного одержувача на місяць. Загальна сума, яка запланована на видачу – 500 млн грн.

Планується, що програма грошової підтримки охопить близько 1 млн осіб із вразливих категорій населення України, які постраждали внаслідок війни.

Організація процесу надання грошової допомоги організовується через Міністерство соціальної політики. І як відомо, наразі Міністерство розпочало збір заявок на виплату грошової допомоги через офіційну платформу ЄДопомога.

«Хочемо звернути увагу, що у зв’язку з майбутніми виплатами активізувались шахраї. Зокрема, за останні 2 тижні було створено понад 9 шахрайських Telegram-каналів, які збирають персональні та банківські дані людей», – наголосив Максим Доценко. «Ми вже звернулися у всі відповідні органи і про виявлені шахрайські дії, додатки тощо, які начебто пов’язані з Червоним Хрестом України, одразу попереджаємо людей на наших інформаційних каналах і просимо бути уважнішими. Червоний Хрест України немає жодного Telegram-каналу чи боту для збору персональних даних!»

Share this post