Червоний Хрест України у співпраці з місцевим бізнесом забезпечує допомогу постраждалому населенню України: працевлаштуванням та видачею продуктових наборів

Червоний Хрест України у співпраці з місцевим бізнесом забезпечує допомогу постраждалому населенню України: працевлаштуванням та видачею продуктових наборів

У столиці місцевий соціально спрямований бізнес відкрив лінію сортування – розподільчий центр, де відбувається формування продовольчих наборів для допомоги внутрішньо переміщеним особам, а також людям, які постраждали від тимчасової окупації у Київській області. Щоб сформована допомога надходила цілеспрямовано саме до найбільш потребуючих людей, між бізнесом та Товариством Червоного Хреста України було підписано Меморандум про співпрацю. Згідно Меморандуму місцевий бізнес надає продовольчі товари для формування гуманітарних наборів та забезпечує робочі місця для внутрішньо переміщених осіб, які й формують ці продуктові набори, що потім доставляються співробітниками та волонтерами Товариства Червоного Хреста України до хабів для ВПО й населених пунктів Київської області.

Щодня на лінії сортування формують продуктові набори для близько 2 тисяч людей. В одному наборі зібрані продукти першої необхідності вагою у 10 кг (борошно, консерви, олія, крупи, чай, цукор, сіль тощо) з розрахунком на 10 діб існування однієї людини.

«Товариство Червоного Хреста України мобілізує всі сили та ресурси на подолання гуманітарної кризи, яка є сьогодні в Україні. З 24 лютого 2022 року нам вже вдалося надали допомогу понад мільйону жителів України», – зазначив Микола Поліщук, Президент Товариства Червоного Хреста України. «Разом із соціально спрямованим бізнесом ми організували допомогу українцям. Це не тільки надання продовольчих наборів потребуючим, але й можливість людям, які через війну переїхали на нове безпечне місце проживання, отримати працевлаштування з оплатою праці та допомогою населенню України».

Багато людей, які працюють у розподільчому центрі – це внутрішньо переміщені особи, які переїхали зі сходу країни, де наразі ведуться активні бойові дії. Вони мають можливість працювати й отримувати дохід на проживання, а також їх робота підтримує тих, хто наразі найбільше постраждав від війни.

Сформовані на лінії сортування продуктові набори волонтери і співробітники Товариства Червоного Хреста України щодня доставляють до Ірпеня, Бучі та інших населених пунктів Київської області, які понад місяць були під жорстокою окупацією. Також частина гуманітарної допомоги регулярно передається центрам тимчасового розміщення внутрішньо переміщених осіб у Києві та області.

Така співпраця між Товариством Червоного Хреста України та місцевим соціально спрямованим бізнесом має значні переваги у всесторонній допомозі постраждалому від війни населенню:

  • внутрішньо переміщені особи мають можливість отримати дохід;
  • працевлаштування офіційне, що дозволяє сплачувати податки й підтримувати економіку країни;
  • робота, яку виконують працівники, направлена на підтримку населення України, яке постраждало від війни.

Share this post