«Волонтерство дає відчуття дотику до позитивних змін в країні», – розповідає волонтерка Олена

«Волонтерство дає відчуття дотику до позитивних змін в країні», – розповідає волонтерка Олена

«Волонтерство — вибір кожного», – розповідає на свої сторінці Олена, волонтерка Красноградської організації Товариства Червоного Хреста України. «Особисто мені волонтерство дає відчуття дотику до позитивних змін в країні. Через свою призму небайдужості, оптимізму й віри у власні сили, я інвестую в ці зміни своїми конкретними діями».

Свою волонтерську діяльність дівчина розпочала з участі у проєкті «Психосоціальна підтримка незахищених верств населення в Україні 2018-2019». Тоді вона проводила заходи для родин військовослужбовців та внутрішньопереміщених осіб з Донецької та Луганської області, які постраждали від збройного конфлікту на Сході України.

24 лютого 2022 року змінилося життя кожного українця, і Оленине теж.

«В перші дні повномасштабної війни я займалася розселенням людей, які евакуювалися з Харкова. Як зараз пам’ятаю телефонні дзвінки від шокованих людей о другій годині ночі чи о п’ятій ранку з тривожними вигуками «допоможіть, ми хочемо виїхати, нам ніде зупинитися», – згадує Олена.

Тоді Красноградська організація Товариства Червоного Хреста України разом з небайдужими містянами організувала прихисток для сотень людей, що евакуювалися з Харкова та інших населених пунктів, де була небезпека.

Зараз Олена координує діяльність Банку одягу. Це соціальна ініціатива волонтерів Красноградської організації Товариства Червоного Хреста України для підтримки внутрішньопереміщених родин та людей з вразливих верств населення найнеобхіднішими речами: одягом, взуттям, дитячими іграшками, ковдрами, подушками, постільною білизною тощо.

Також дівчина увійшла до команди місцевого осередку Загону швидкого реагування Товариства Червоного Хреста України, яка підвищує рівень обізнаності з надання першої допомоги, першої психологічної допомоги, безпечної поведінки та обізнаності стосовно ризиків мін й вибухонебезпечних наслідків війни в Україні.

«Враховуючи сьогоденні реалії, вважаю бути підготовленим, є вкрай важливим, щоб ефективно реагувати на виклики, перед якими стоїть суспільство», – каже Олена.

Також дівчина продовжує займатися висвітленням діяльності організації та популяризацією червонохресного руху, аби заохочувати людей підтримувати й долучатися до Товариства Червоного Хреста України, щоб разом допомагати постраждалим від війни людям.

Share this post