У Львові збудують тимчасове житло для вагітних українок

У Львові збудують тимчасове житло для вагітних українок

Товариство Червоного Хреста України за сприяння Львівської міської ради розпочинає будівництво будиночків для вагітних жінок. Таке містечко для жінок при надії планують розгорнути у районі вулиці Тракт Глинянський. Воно буде обладнане усім необхідним для малюків.

У неділю, 1 травня 2022 року, відбулося підписання Меморандуму про співпрацю між Товариством Червоного Хреста України та Львівською міською радою щодо зведення будинків для тимчасового проживання вагітних жінок, які виїхали з місць активних бойових дій до Львова. Згідно з цим меморандумом, Червоний Хрест України забезпечуватиме фінансову складову будівництва, тобто проєктування, виробництво, доставку, монтаж, збирання та омеблювання. Мова йде про 26 мільйонів гривень.

«Для вагітних жінок дуже важливо відчувати безпеку та захист. І ми докладаємо всіх зусиль, щоб допомогти їм та усьому населенню України, які наразі потребують допомоги, – зазначив Максим Доценко, генеральний директор Національного комітету Товариства Червоного Хреста України. – У будинках зможуть знайти прихисток вагітні жінки, які через війну вимушені були покинути свої домівки у пошуках безпеки».

Тож у Львові зведуть два двоповерхові будинки загальною площею 1300 м кв. В кожному – будуть облаштовані всі найнеобхідніші умови для комфортного тимчасового розселення вагітних жінок, які мають статус внутрішньо переміщених осіб: спальні кімнати, пральні, душові, вбиральні, кімнати відпочинку, дитячі зони, кухні, їдальні, котельні. Такі гуртожитки нададуть тимчасовий прихисток для понад 100 жінок.

«Сьогодні Львів став прихистком для тисяч людей, які переїхали сюди, ховаючись від бомбардувань і ракетних обстрілів. Люди, які приїхали до нас, отримують все необхідне, ми повністю облаштовуємо їх побут. Однак мусимо думати далі. І тимчасове житло – це наступний крок, щоб забезпечити їм комфорт. Вже облаштовано тимчасове модульне містечко в Стрийському парку, де вже проживають вимушено переміщені українці, облаштовуємо ще два такі ж в інших локаціях. Але особливу увагу маємо приділити жінкам, які очікують діток, та жінкам з новонародженими дітьми. Саме для них спільно з Товариством Червоного Хреста України зводитимемо тимчасові будинки», – зауважив Андрій Садовий, Голова Львівської міської ради.

Share this post