Червоний Хрест України запроваджує мобільні медичні бригади в регіонах України

Червоний Хрест України запроваджує мобільні медичні бригади в регіонах України

Мобільні медичні бригади (ММБ) – унікальні підрозділи професіоналів, які роблять медико-діагностичну допомогу доступною для населення, яке постраждало від збройного конфлікту і знаходиться в населених пунктах із обмеженим доступом до медичних послуг. Зокрема лікарі та медсестри бригад здійснюють такі терапевтичні обстеження: вимірювання артеріального тиску, рівня глюкози в крові, рівня сатурації крові киснем.

Червоний Хрест синхронізує діяльність своїх мобільних медичних бригад із державними органами медицини і є їхнім партнером.

«Червоний Хрест не заміщує активність лікарів і не дублює, а підсилює потужність центрів первинної медико-санітарної допомоги, амбулаторій. Ми запроваджуємо всебічну допомогу сімейним лікарям загальнотерапевтичного профілю у віддалених локаціях з обмеженим доступом», – розповів керівник департаменту охорони здоров’я та опіки Товариства Червоного Хреста України Олександр Бабенко.

Маршрути ММБ розробляється головним лікарем Центру первинної медико-санітарної допомоги.

Мобільні медичні бригади Червоного Хреста незабаром працюватимуть майже в усіх областях України.

Крім того, Червоний Хрест України починає розгортати мобільні медичні пункти, які будуть зосереджені в місцях найбільшого скупчення евакуйованих і де медицина не справляється з напливом пацієнтів.

Share this post