Товариство Червоного Хреста України надає гуманітарну допомогу централізовано

Товариство Червоного Хреста України надає гуманітарну допомогу централізовано

«Ми працюємо разом з органами місцевої влади, лікарень, громади – розповідає Павло Розенко, Віце-президент Товариства Червоного Хреста України. Місцева влада отримує на місці запити від населення, формує їх та надсилає до Червоного Хреста України. Ми готуємо гуманітарний вантаж й доставляємо його до населених пунктів. Видачею займається місцева влада».

Окрім цього шляху отримати допомогу, громадяни можуть звернутися в місцеві осередки Червоного Хреста України. Зараз працює понад 200 місцевих організацій Червоного Хреста України в різних областях, районах, містах та селищах. Співробітники та волонтери скоординують щодо наявної допомоги та, за можливості, забезпечать необхідними речами.

Також зараз Загони швидкого реагування самостійно виїжджають до населених пунктів, які були звільнені від тимчасової окупації, та надають найнеобхідніші речі місцевому населенню Київщини, Сумщини, Чернігівщини: продукти харчування, гігієнічні засоби, питну воду тощо.

Крім того, Загін швидкого реагування Національного комітету Товариства Червоного Хреста України допомагає у передмістях Києва, де нещодавно були найгарячіші місця: Ірпінь, Буча, Гостомель, Озера, Луб’янка, Гаврилівка, Тарасівщина, Рикунь, Димер, Катюжанка, Абрамівка, Савенки, Здвижівка, Берестянка, Шибене, Бородянка.

Share this post