Червоний Хрест України від початку війни надав підтримку в евакуації майже 79 тисячам людей

Червоний Хрест України від початку війни надав підтримку в евакуації майже 79 тисячам людей

Волонтери та співробітники Червоного Хреста України супроводжували евакуаційні колони з Бердянська, Сум, Енергодару, Харкову, міст Київської та Херсонська області. Лише за минулий тиждень провели евакуацію людей з сіл Богданівка, Заворичі, Бобрик, Тарасівка, Велика Димерка, Ворзель, Світильня, міста Буча Київської області.

“Під час евакуації наші волонтери неодноразово потрапляли під обстріли, як артилерійські, так і стрілкові. Знаючи про небезпеку і ймовірність бути пораненим, наші волонтери все одно готові робити все можливе задля порятунку людей”, – зазначив на пресбрифінгу Тарас Логгінов, командир Загону швидкого реагування Національного комітету Українського Червоного Хреста.

Також загони швидкого реагування в координації з ДСНС надають допомогу постраждалим людям під час руйнувань житлових будинків, працюють в пунктах з надання допомоги біля кордону, а також 24/7 чергують на переповнених вокзалах.

“Це не просто тисячі стаканів чаю. Це тисячі розмов з населенням, тисячі випадків надання психосоціальної підтримки та домедичної допомоги, а також тисячі обіймів”, – коментує роботу волонтерів на вокзалах Тарас Логгінов.

Окрім цього волонтери загонів швидкого реагування допомагають людям, які перебувають у важкому стані, дістатися до медичних закладів, а у гарячих точках – до укриття.

Share this post