Товариство Червоного Хреста України (ТЧХУ – Червоний Хрест України) та Міжнародний Комітет Червоного Хреста (МКЧХ) – це різні організації.

Товариство Червоного Хреста України (ТЧХУ – Червоний Хрест України) та Міжнародний Комітет Червоного Хреста (МКЧХ) – це різні організації.

Про це розповів на пресбрифінгу Максим Доценко, генеральний директор Національного комітету Товариства Червоного Хреста України.

Червоний Хрест України має виключно національний мандат – працює тільки на території України. “Міжнародний Рух Червоного Хреста та Червоного Півмісяця складається з 3-х компонентів – Міжнародний Комітет Червоного Хреста, Міжнародна Федерація Товариств Червоного Хреста та Червоного Півмісяця, а також 192 Національні Товариства по світу.

Червоний Хрест України працює виключно на території України. Товариство не уповноважене вести дипломатичні перемовини з представниками урядів інших країн. У разі домовленості та за підтримки влади, Червоний Хрест України долучається до евакуації мирного населення на території України.

Міжнародний Комітет Червоного Хреста виконує роль нейтрального посередника у перемовинах щодо забезпечення гуманітарних коридорів та евакуації населення. Вони забезпечують проведення переговорів між двома сторонами конфлікту для вирішення гуманітарних питань”, – наголосив Максим Доценко.

Більше інформації про діяльність Червоного Хреста України можна знайти на офіційних сторінках Червоного Хреста України.

Share this post