Інтерв’ю про роботу ТЧХУ

Інтерв’ю про роботу ТЧХУ

Гуманітарна криза в України набирає обертів. Червоний Хрест України спілкується з іноземним медіа для того, щоб повідомити про ситуацію та розказати про роботу Червоного Хреста в умовах масштабного збройного конфлікту.

➡️ Вчора, Олена Стокоз, заступник генерального директора Червоного Хреста України поділилася з німецьким ТБ «Deutsche Welle» про роботу наших співробітників та волонтерів в Маріуполі.

«У вас є команда, яка працює в Маріуполі. Що ви чуєте від них?
– Так, в нас є команда Загонів швидкого реагування, яка зараз працює в Маріуполі. Це близько 15 людей, а також до нас приєдналися спонтанні волонтери, так що команда значно більша тепер. Вони працюють у місті [ Маріуполь ], де вони завжди базувалися. Але зараз в нас немає повноцінного зв’язку з ними. Інколи, раз на два дні вони виходять на зв’язок. Тому що, на жаль, там немає мобільного зв’язку, газу, світла та води. Ми знаємо, що вони зараз в безпеці, та, як мінімум, всі живі.

Вони продовжують роздавати гуманітарну допомогу. Майже всі запаси їжі та інших необхідних товарів Червоного Хреста, які там були, вже вичерпано.

Тому ми зараз намагаємося домовитися та знайти допомогу на місці для того, щоб поповнити запаси й допомогти людям водою, їжею та іншими необхідними речами.

Насправді ситуація дуже важка і ми не знаємо як події розвиваються зараз там в Маріуполі, тому що в нас немає зв’язку з колегами».

Інформація в інтерв’ю станом на 15.03.2022.

https://fb.watch/bQbxd_w6Vz/

Share this post