Прес-реліз: дев’ять днів 24/7 Червоний Хрест України забезпечує потужну підтримку населенню України

Прес-реліз: дев’ять днів 24/7 Червоний Хрест України забезпечує потужну підтримку населенню України

Дев’ять днів від початку загострення ситуації в країні Червоний Хрест України безупинно допомагає постраждалим та евакуйованим людям. Волонтери та співробітники ні на мить не зупиняють свою роботу для того, щоб надати поміч всім, хто до нас звертається. Ми працюємо, надаючи гуманітарну допомогу, психосоціальну підтримку, проводимо інформаційну діяльність з першої допомоги, мінної небезпеки та міжнародного гуманітарного права, а наші команди Загону швидкого реагування рятують життя.

Були задіяні всі ресурси, щоб залучити якомога більше підтримки, в тому числі Червоний Хреста проводить співпрацю з міжнародними донорами, державним та приватними сектором та партнерами з Міжнародного Руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця. Було запущено десятки фандрайзингових та краудфандінгових платформ в Україні та за кордоном. До нас звертаються люди зі всього світу, збираючи та надаючи посильну поміч.

Оперативне зведення станом на 04.03.2022:
▪️ Вже понад 90 000 людей отримали гуманітарну допомогу, яка була сформована з червонохрестних запасів на випадок надзвичайної ситуації: у тому числі гігієнічні та харчові набори, теплий одяг та медикаменти.
▪️ За останні дні наші волонтери навчили навичкам надання першої допомоги понад 12000 людей, онлайн та офлайн.
▪️ В окремих випадках за домовленістю з місцевою та державою владою, проводиться евакуація населення (поранених та хворих), з місць де проходять обстріли.
▪️ Загони швидкого реагування Червоного Хреста України надають підтримку працівникам пожежних бригад та ДСНС України у ліквідації пошкоджень цивільних будинків та інфраструктури. За цей час було врятовано понад 100 людських життів. Загони швидкого реагування також чергують на перенавантажених пунктах перетину кордону: облаштовують місця для матері та дитини; забезпечують людей водою, їжею та предметами гігієни тощо.
▪️ Організовані пункти збору речей першої необхідності у регіонах для передачі тим людям, кому вони зараз необхідні: одяг, продукти харчування, предмети гігієни, напої, постільна білизна, ковдри тощо.
▪️ Волонтери та співробітники 24/7 надають першу (домедичну) та першу психологічну допомогу усім хто її потребує.
▪️ За необхідністю транспортують людей, які перебувають у важкому стані до медичних закладів.
▪️ Передають ліки та медичні засоби до медичних установ, а також організовують збір всього необхідного для шпиталів.
▪️ Надається допомога у організації пунктів донорства крові.
▪️ Проводиться роз’яснювальна робота населенню про мінну небезпеку та міжнародне гуманітарне право. З анонсами онлайн-тренінгів про мінну небезпеку можна ознайомитися на офіційних сторінках Червоного Хреста України.
▪️ Співробітники Служби розшуку Червоного Хреста України допомагають зв’язатися з рідними через «гарячу лінію» Червоного Хреста.
▪️ «Гаряча лінія» працює над списком волонтерів резерву та наданням підтримки населенню з питань підтримки психічного здоров’я та психосоціальної підтримки, у партнерстві з МОЗ України. Потужність буде збільшена шляхом залучення волонтерів Червоного Хреста України.
▪️ 7000 людей, як знаходились на станціях київського метро під час обстрілів, було забезпечено продуктами та товарами першої необхідності.
Червоний Хрест України приєднався до кампанії з адвокації щодо забезпечення годин тиші, коридорів евакуації та гуманітарного постачання.
▪️ Також Товариство працює над залученням міжнародної гуманітарної допомоги.

Наразі основними гуманітарними та іншими потребами й пріоритетами для Червоного Хреста України є:
▪️ В першу чергу, це — аптечки, комплекти для надання першої допомоги при травмах, та медична допомога пораненим.
▪️ Для тих, хто зараз переїжджає в безпечніші місця, необхідною є перша допомога, гігієнічні набори, а також грошова підтримка.
▪️ Для людей, які переїжджають до кордонів країн ЄС з метою виїзду з України, є потреба у медичному лікуванні, пов’язаного з виснаженням, поганим харчуванням та погіршенням наявних умов здоров’я внаслідок сильного стресу.
▪️ Для людей, які опинилися заблоковані в бомбосховищах через комендантську годину та обстріли, є гостра потреба у харчуванні, гігієні та медичному лікуванні.

Як підтримати Червоний Хрест України?
Всі небайдужі можуть приєднатися до надання допомоги населенню, підтримуючи Товариство Червоного Хреста України. Для цього можна зробити прямо зараз благодійну донацію:
▪️ Сторінка Donate на сайті: http://redcross.org.ua/donate/
▪️ Платформа iRaiser https://donate.redcrossredcrescent.org/ua/donate/ (розкажіть про цю опцію своїм іноземним друзям).
▪️ SMS повідомлення на номер 88033 Vodafone. Вартість благодійного SMS – 20 грн.

Також всі охочі можуть долучитися до резервного запасу волонтерів. В Червоному Хресті України окрім співробітників постійно працюють понад 3000 волонтерів по всій країні в 280 місцевих і 24 регіональних організаціях. А за ці дні до Товариства Червоного Хреста України долучилося вже понад 3000 нових волонтерів (волонтерів резерву) і ми безмежно вдячні кожному з них за їх зусилля, небайдужість, завзятість та невтомність. Стати волонтером Червоного Хреста України можна заповнивши форму.

Про роботу Червоного Хреста України, потреби населення та з освітніми матеріалами можна ознайомитися на офіційних ресурсах Червоного Хреста України:

▪️ Офіційна Facebook сторінка Червоного Хреста України з оперативними новинами
▪️ Інформаційний центр за номером 0 800 332 656, лінія підтримки «Давай поговоримо» – 0 800 331 800.
▪️ Правила надання першої допомоги

▪️ Міжнародне гуманітарне право
▪️ Про мінну небезпеку.

Тримаймося і підтримуймо один одного в цей важкий для країни час!

Товариство Червоного Хреста України — ми завжди там, де потрібні людям. Ми поруч.

Share this post