Діяльність Червоного Хреста з початку загострення збройного конфлікту

Діяльність Червоного Хреста з початку загострення збройного конфлікту

Від початку загострення ситуації в країні, Червоний Хрест України відразу почав допомагати постраждалим та евакуйованим людям.

Цілодобово робота проводиться у всіх регіонах країни, при цьому відбувається координація з державними службами, партнерами та колегами з Міжнародного Руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця. Також Червоний Хрест України проводить моніторинг оцінки потреб населення, щоб знати – що, де і яка допомога потрібна людям.

Оперативна допомога населенню

Протягом останніх 4-х діб волонтери та співробітники Червоного Хрест України ні на мить не зупиняють свою роботу, надаючи підтримку населенню в умовах масштабної гуманітарної кризи. Станом на 27.02.2022:

  • Загони швидкого реагування Червоного Хреста України надають підтримку пожежним бригадам та ДСНС у ліквідації пошкоджень цивільних будинків та інфраструктури. За цей час було врятовано понад 50 життів. Загони швидкого реагування також чергують на перенавантажених пунктах перетину кордону: облаштовують місця для матері та дитини; забезпечують людей водою, їжею та предметами гігієни; надають людям першу допомогу та першу психологічну допомогу.
  • Волонтери та співробітники 24/7 надають першу (домедичну) та першу психологічну допомогу усім хто її потребує.
    Навчають навичкам надання першої допомоги всіх бажаючих, онлайн та офлайн. За останні три дні навчено понад 2000 людей.
    Допомагають евакуювати цивільне населення з місць, де проходять обстріли.
  • Вже понад 30 000 людей отримали гуманітарну допомогу, яка була сформована з червонохрестних запасів на випадок надзвичайної ситуації: у тому числі гігієнічні та харчові набори, теплий одяг та медикаменти.
  • Організовані пункти збору речей першої необхідності у регіонах для передачі тим людям, кому вони зараз необхідні: одяг, продукти харчування, предмети гігієни, напої, постільна білизна, ковдри тощо.
  • За необхідностю транспортують постраждалих до лікарень.
  • Передають ліки та медичні засоби до медичних установ, а також організовують збір всього необхідного для шпиталів.
  • Надається допомога у організації пунктів донорства крові.
  • Проводиться роз’яснювальна робота населенню про мінну небезпеку та міжнародне гуманітарне право. З анонсами онлайн тренінгів про мінну безпеку можна ознайомитися на офіційних сторінках Червоного Хреста України.
  • Допомагають зв’язатися з рідними через гарячу лінію Червоного Хреста.
  • Та працюють над залученням міжнародної гуманітарної допомоги.

Всі небайдужі також можуть приєднатися до надання допомоги населенню, підтримуючи Товариство Червоного Хреста України. Донувати можна прямо зараз:

Також всі охочі можуть долучитися до резервного запасу волонтерів. В Червоному Хресті України окрім співробітників працюють понад 3000 волонтерів по всій країні в 280 місцевих і 24 регіональних організаціях. За ці 4 дні вже понад 1000 людей приєдналися до лав волонтерів Червоного Хреста і ми безмежно вдячні кожному з них за їх зусилля, небайдужість, завзятість та невтомність. Стати волонтером Червоного Хреста України можна заповнивши форму на за посиланням: https://cutt.ly/VPLnGWM

Корисні ресурси про діяльність Товариства та контакти:

Про роботу Червоного Хреста України, потреби населення та з освітніми матеріалами можна ознайомитися на офіційних ресурсах Червоного Хреста України:

Товариство Червоного Хреста України – ми завжди там, де потрібні людям. Ми поруч.

Share this post