Трьохстороння зустріч з обговорення питання співпраці з реагування та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій

Трьохстороння зустріч з обговорення питання співпраці з реагування та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій

Сьогодні відбулася зустріч представників ДСНС України з делегацією Міжнародного Комітету Червоного Хреста (МКЧХ) і Товариства Червоного Хреста України. На зустрічі обговорювалася низка нагальних питань щодо співробітництва.

Основне завдання Міжнародного Руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, складовими якого є МКЧХ та Червоний Хрест України, є запобігання та пом’якшення наслідків негативних ситуацій, у тому числі збройних конфліктів, надзвичайних ситуацій, стихійних лих тощо.

Голова делегації МКЧХ в Україні Флоранс Жілетт та генеральний директор Національного комітету Товариства Червоного Хреста України Максим Доценко висловили готовність надалі продовжувати співпрацю в тих аспектах, у яких вона триває вже кілька років.

На зустрічі сторони обговорили поточні напрями співробітництва, зокрема:
– реагування на надзвичайні ситуації,
– питання мінної небезпеки та протимінної діяльності;
– заходи щодо попередження розповсюдження COVID-19 в Україні.

Особливу увагу акцентували на потенційній співпраці ДСНС України з Міжнародним Рухом Червоного Хреста і Червоного Півмісяця.

«Ми високо цінуємо активну позицію та вклад Міжнародного Комітету Червоного Хреста і Товариства Червоного Хреста України у справу захисту наших громадян під час збройного конфлікту на території Донецької та Луганської областей та вдячні за надання технічної допомоги для проведення робіт з гуманітарного розмінування, оснащення медико-санітарних частин, створення й обладнання сучасних навчальних класів для піротехнічних підрозділів ДСНС тощо» – зазначив тимчасово виконуючий обов’язки Голови ДСНС України Сергій Крук.

«Протягом 2021 року наша співпраця з ДСНС не лише розширилася, але й набула сталих форм взаємодії, – зазначив генеральний директор Національного комітету Товариства Червоного Хреста України Максим Доценко. – Новий рік ми розпочали з підписання Алгоритму взаємодії, що закріпила нашу співпрацю з рятувальниками на державному, регіональному та місцевому рівнях. Це сприятиме злагодженій взаємодії у ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, пожеж чи небезпечних подій, тим самим ефективніше допомагати постраждалому населенню».

 

Share this post