Червоний Хрест України не використовує розповсюдження марок як метод залучення благодійної допомоги

Червоний Хрест України не використовує розповсюдження марок як метод залучення благодійної допомоги

З 2017 року за рішенням Президії Правління Товариства Червоного Хреста України була остаточно затверджена нова концепція членства в Товаристві, згідно з якої замість марки «Членський внесок» впроваджено членський квиток з індивідуальним номером.

Членський квиток – це благодійний внесок, який підтримує гуманітарну діяльність Червоного Хреста, допомогу соціально незахищеним верствам населення України (самотнім літнім людям, особам з інвалідністю, внутрішньо переміщеним особам зі сходу України, дітям-сиротам тощо). Членський квиток діє 1 рік та є не лише підтвердженням факту сплати членського внеску, але й документом, що підтверджує факт членства конкретного громадянина в організації.

Національний комітет Товариства Червоного Хреста України категорично засуджує будь-яку діяльність, пов’язану з нав’язуванням членства у Товаристві, що порушує Основоположні принципи Міжнародного Руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, виключно на яких базується діяльність Товариства.

Наші волонтери і співробітники за жодних обставин не ініціюють примусові збори членських внесків.

Товариство наголошує: за будь-яких обставин такий благодійний внесок має бути зроблений добровільно. Товариство працює над створенням нових програм заохочення та безпосереднього залучення бажаючих до реалізації діяльності Товариства та підвищення соціальної активності населення.

Керівництво Товариства Червоного Хреста України зацікавлено у вихованні практик благодійності в суспільстві, особливо серед молоді, а також виключно у добровільному приєднанні до Руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця.

Для того, щоб мати змогу спільно з небайдужими громадянами виявляти та попереджувати некоректну роботу наших співробітників на місцях, просимо Вас повідомляти про подібні випадки на e-mail: sos@redcross.org.ua

Share this post