ТЧХУ та «Українська асоціація міжнародного права» підписали Меморандум про співпрацю

ТЧХУ та «Українська асоціація міжнародного права» підписали Меморандум про співпрацю

Товариство Червоного Хреста України та Всеукраїнська громадська організація

«Українська асоціація міжнародного права» підписали Меморандум про співпрацю

Червоний Хрест був ініціатором створення та прийняття всесвітньо відомих Женевських Конвенцій, підписаних у 1949 році та Додаткових протоколів до них 1977 та 2005 років, що вважаються основним інструментом міжнародного гуманітарного права (МГП). Україна ратифікувала Женевські Конвенції і Додаткові протоколи до них, а також зобов’язалася дотримуватися положень цих документів та за всіх обставин забезпечувати повагу до них. Враховуючи це, важливим на сьогодні залишається популяризація міжнародного гуманітарного права в українському суспільстві.

Прагнучи до зміцнення взаєморозуміння і взаємодії у сфері захисту гуманітарних цінностей Товариство Червоного Хреста України та Всеукраїнська громадська організація «Українська асоціація міжнародного права» (УАМП) підписали Меморандум про співпрацю.

Цілями Української асоціації міжнародного права є, зокрема, поширення знань про міжнародні стандарти прав людини, цінності міжнародного гуманітарного права та діяльність відповідних міжнародних інституцій, вироблення проектів рішень у сфері імплементації міжнародно-правових стандартів на національному рівні.

Меморандум передбачає:

  • співпрацю у напрямку поширення знань з міжнародного гуманітарного права та Основоположних принципів Міжнародного Руху;
  • створення молодіжних студентських осередків Товариства для подальшої участі в статутній діяльності Червоного Хреста України та проведення тематичних зустрічей активістів молодіжних клубів;
  • розвиток діяльності Центру міжнародного гуманітарного права УАМП;
  • здійснення стажування на базі Товариства членів УАМП;
  • спільну реалізацію грантових проектів у гуманітарному секторі.

Також у разі необхідності УАМП надаватиме Товариству допомогу у напрацюванні змін до законодавства про Товариство Червоного Хреста України та символіку Червоного Хреста, Червоного Півмісяця та Червоного Кристала в Україні.

«Основне із завдань Червоного Хреста України – популяризація та розповсюдження знань про міжнародне гуманітарне право. Раді новому партеру, який розділяє наші цінності та ідеї – зазначив Максим Доценко, генеральний директор Національного комітету Товариства Червоного Хреста України. – Великим успіхом співпраці стане взаємодія зі студентами, адже саме молодь є рушійною силою позитивних змін».

«Сьогодні ми є свідками зміцнення міжнародного громадянського суспільства та зростання значення права міжнародної спільноти. Особлива роль для безпеки людства, захисту прав людини належить міжнародному гуманітарному праву, його принципам та цінностям. Переконана у подальшій плідній співпраці Української асоціації міжнародного права та Національного комітету Товариства Червоного Хреста України для впровадження цих цінностей та їх якнайширшої популяризації» – Президент ВГО «Українська асоціація міжнародного права» Ольга Буткевич.

Share this post