Товариство Червоного Хреста України та Промприлад.Реновація стали партнерами

Товариство Червоного Хреста України та Промприлад.Реновація стали партнерами

Товариство Червоного Хреста України та Промприлад.Реновація підписали меморандум про співпрацю. Згідно з меморандумом, Товариство Червоного Хреста України відкриє на базі Промприлад.Реновація Центр спостереження за громадським здоров’ям та кліматичними змінами у Карпатському регіоні.

Екологічні кризи, часті та масштабні природні катастрофи, їх вплив на громадське здоров’я – проблема сучасності. Ця проблема стосується кожного, адже лише спільними зусиллями ми можемо уникнути небезпеки для себе та для нашої планети. З 2007 року адаптація до зміни клімату стала одним із напрямків діяльності Міжнародного Руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця.

«Нам важливо, щоб населення країни звертало увагу на кліматичні проблеми, адже зміни розпочинаються з нас самих, – зазначив Максим Доценко, генеральний директор Національного комітету Товариства Червоного Хреста України. – Початок нашої діяльності в екологічному напрямку розпочався завдяки підтримці Міжнародної Федерації Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця. Наразі ми радіємо, що на нашому шляху зустрічаються партнери, які розділяють наші цінності та готові разом з нами долати масштабні соціальні проблеми».

За підтримки Промприлад.Реновація на базі центру будуть розміщені: школа першої допомоги Товариства Червоного Хреста України, кабінет першої психологічної допомоги, масажний кабінет, конференц-зал та магазин Товариства. Усі кошти отримані з діяльності у центрі будуть перенаправлені безпосередньо на розвиток Центру спостереження за громадським здоров’ям та кліматичними змінами.

Окрім цього, Товариство Червоного Хреста України стане інвестором проєкту Промприлад.Реновація. Кошти, які у майбутньому будуть отримані у вигляді дивідендів від інвестиції, організація планує вкладати у розвиток діяльності Центру спостереження за громадським здоров’ям та кліматичними змінами.

«Товариство Червоного Хреста України та Міжнародний Рух Червоного Хреста і Червоного Півмісяця – унікальні. Нам дуже цінна ця співпраця. Нас надихає те, що у співпраці з нами організація пішла на пошук нових моделей свого розвитку. Зокрема, створення соціального підприємства з високою доданою вартістю для суспільства та з пошуком стійкої форми функціонування. Це унікально не лише для України. Сподіваємося, що цей проект перетвориться на глобальний приклад для наслідування», – каже CEO «Промприлад. Реновація» Юрій Филюк.

Товариство Червоного Хреста України – найбільша гуманітарна організація в Україні, яка понад 103 роки спрямовує свої зусилля на захист життя, здоров’я та гідності людей. У Червоному Хресті України 24 обласні та понад 200 районних організацій, в яких здійснюють діяльність близько 3000 волонтерів.

Share this post