ТЧХУ провело тренінг МГП для військових капеланів

ТЧХУ провело тренінг МГП для військових капеланів

У столиці 26-27 листопада Товариство Червоного Хреста України провело тренінг з міжнародного гуманітарного права для військових капеланів. 

Сьогодні релігія відіграє велику роль у поширенні й впровадженні міжнародного гуманітарного права (МГП).

Капелани – військові священники, які здійснюють свою діяльність спрямовану на забезпечення реалізації права на свободу віросповідання та задоволення релігійних потреб різних військових формувань. Вони майже увесь час знаходяться на передовій, на сході України, де відбувається збройний конфлікт. Військові капелани надають пряму підтримку комбатантам і мають можливість безпосередньо впливати на дотримання ними релігійних і юридичних норм ведення бойових дій.

 Товариство Червоного Хреста України визнає важливість співробітництва з військовими капеланами, бо саме духовність може виступити вирішальним базисом, спрямованим на збереження людяності та поширення міжнародного гуманітарного права в умовах збройного конфлікту. 

 Так, як Червоний Хрест був ініціатором створення і прийняття всесвітньо відомих Женевських Конвенцій та Додаткових протоколів, що вважаються основним інструментом МГП, Товариство активно бере участь у навчанні та розповсюджені МГП.

З цією метою протягом двох днів 27 капеланів-представників Православної Церкви України, Української Греко-Католицької Церкви, Духовного Управління Військового Священства Української Євангельської Церкви України та Духовного Управління Мусульман України і Міністерство оборони України взяли участь у тренінгу з МГП. Отримані знання стануть цінними під час здійснення їх діяльності, адже головна мета МГП полягає в гуманізації ведення воєнних дій та полегшення страждань жертв війни.

 

Share this post