Проведення національної волонтерської асамблеї 2021

Проведення національної волонтерської асамблеї 2021

Листопад у Товаристві Червоного Хреста України традиційно проходить під знаком найвизначнішої події у червонохресному волонтерському житті – національної волонтерської асамблеї.

Національна волонтерська асамблея – унікальний щорічний захід, який дозволяє волонтерам Червоного Хреста з усіх куточків України поглибити свої знання з діяльності різних напрямів у щораз новій локації.

Цьогоріч Національна волонтерська асамблея відбулася у м. Києві (готельний комплекс «Mercure») з 5 по 7 листопада. Сувора система відбору учасників дозволила провести захід у форматі живого спілкування, навіть попри карантинні обмеження.

Протягом цих трьох днів волонтери з 16 областей України та м. Києва удосконалювали свої знання та навички щодо таких напрямів діяльності Товариства, як перша допомога, відновлення родинних зв’язків, гуманітарна освіта (ініціатива Данського Молодіжного Червоного Хреста Life Skills – «Життєві Навички»), навчання з мінної небезпеки, реагування на надзвичайні ситуації тощо. Також учасники навчилися вести конструктивний діалог з засобами масової інформації та турбуватися про власний психоемоційний добробут. Учасники спробували себе в ролі керівників організацій Червоного Хреста (гра з організаційного розвитку) і, після гарячих дебатів, традиційно обрали новий склад Комісії Товариства Червоного Хреста України з питань волонтерства та молодіжної політики. Участь відбувалася з суворим дотриманням карантинних умов.

Окрасою цьогорічної асамблеї стала дискусія з головою Департаменту молодіжної політики Міністерства молоді та спорту України Іриною Бєляєвою, менеджером Української волонтерської служби Філіпом Шовгеновим і представниками Української академії лідерства та Товариства Червоного Хреста України одночасно Юлією Олефіренко та Романом Радійовським. Це дало можливість кожному учаснику асамблеї дізнатися більше про діяльність цих організацій і установ та поставити їм актуальні запитання.

Неухильне дотримання вимог карантину не завадило теплій і невимушеній атмосфері та спокійному плинові сесій, які супроводжувалися регулярними танцювальними вправами та спеціально підготовленим для учасників заходу квестом.

Захід відбувся за підтримки Міжнародного Комітету Червоного Хреста та Данського Червоного Хреста, завдяки яким жоден з волонтерів не пішов з асамблеї з порожніми руками та шлунком.

Share this post