Товариство провело тренінг для інструкторів з першої психологічної допомоги

Товариство провело тренінг для інструкторів з першої психологічної допомоги

На Луганщині у м. Сєвєродонецьк 18-22 жовтня тренери відділу психосоціальної підтримки Національного комітету Товариства Червоного Хреста України провели тренінг для інструкторів з Першої психологічної допомоги (ППД). Участь у навчанні брали волонтери та співробітники Червоного Хреста Донецької, Луганської та Харківської областей. Загалом долучилися до тренінгу 10 осіб.

Перша психологічна допомога – це простий, але ефективний інструмент підтримки людей, які переживають вплив кризових подій, оволодіння навичками якого дає можливість співробітникам і волонтерам не лише допомагати іншим людям, а й застосовувати ці навички у повсякденному житті.

Мета тренінгу – підготовка інструкторів з першої психологічної допомоги, які незабаром будуть навчати населення надавати ППД дорослим і дітям, що проживають вздовж лінії розмежування на Сході країни.

Напрямок навчання населення наданню першої психологічної допомоги активно розвивається і подібні тренінги стають все більш актуальними серед населення, особливо людей, які безпосередньо реагують на надзвичайні ситуації (представників поліції та ДСНС). Це зумовлене тим, що у своїй роботи їм постійно доводиться зустрічатися із людьми у складних життєвих обставинах. Тому вкрай важливо розуміти, як можна людей підтримати у таких ситуаціях та як допомогти їм впоратися із кризовою подією.

Під час тренінгу учасники оволоділи методами проведення тренінгів та відпрацювали навички надання першої психологічної допомоги.

І, найголовніше, інструкторська команда з ППД поповнилася новими 6 інструкторами!

Захід було організовано в рамках проекту «Підвищення стійкості до ризику катастроф на Сході України», який реалізується за підтримки Данського Червоного Хреста» (Велика Британія), FCDO).

Share this post