ТЧХУ провело практичний семінар «Психосоціальна підтримка у надзвичайних ситуаціях»

ТЧХУ провело практичний семінар «Психосоціальна підтримка у надзвичайних ситуаціях»

Фахівці відділу психосоціальної підтримки (ПСП) Національного комітету Товариства Червоного Хреста України 24 жовтня у м.Лисичанськ (Луганської обл.) провели практичний семінар для членів загону швидкого реагування Луганської обласної організації Товариства Червоного Хреста України.

Тема семінара – «Психосоціальна підтримка у надзвичайній ситуації». До семінару долучилися 13 осіб, включаючи командира загону швидкого реагування, членів загону, регіонального координатора напрямку ПСП у Луганській області та волонтерів.

Основний акцент під час семінару був спрямований на психосоціальну складову реагування на надзвичайні ситуації. Зокрема, з членами загону обговорювали важливість ПСП та її місце в алгоритмі реагування на надзвичайні ситуації, методи та заходи турботи про себе й команду до, під час та після надзвичайної ситуації. Зупинилися й на розборі основних ресурсів, які необхідні для ефективної роботи загону швидкого реагування під час надання першої психологічної допомоги.

Учасники заходу розробили профіль загону швидкого реагування, акцентували увагу щодо необхідності систематичного навчання з першої психологічної допомоги та поповнення матеріально-технічної бази загону.

Share this post