Волонтери ТЧХУ брали участь у проведенні Всесвітнього дня серця

Волонтери ТЧХУ брали участь у проведенні Всесвітнього дня серця

Щорічно 29 вересня відзначається Всесвітній день серця, мета якого – підвищити інформованість людей про небезпеку, яку несуть серцево-судинні захворювання.

У Маріїнському парку м.Києва відбувся урочистий захід «Твоє серце важливе», який організував Центр громадського здоров’я України. Волонтери і співробітники Червоного Хреста України із задоволенням приєдналися до заходу та провели майстер-клас з першої допомоги для всіх бажаючих. Також на заході вимірювали рівень глюкози у крові, артеріальний тиск, індекс маси тіла з подальшою консультацією про їх зміни. Представники програми президента «Здорова Україна», «Активні парки» провели бадьору руханку.

Велику увагу на заході «Твоє серце важливе» приділяли лекціям від експертів про важливі фактори, що впливають на здоров’я серця та як їх уникнути.

Схожі акції проводилися і в інших містах країни. Наприклад, інструктори з першої допомоги Тернопільської обласної організації Товариства Червоного Хреста України провели майстер-клас для студентів, а інструктори Івано-Франківської обласної організації Товариства Червоного Хреста України – містянам, як здійснювати серцево-легеневу реанімацію. Слухачі прийняли активну участь у практичному відпрацюванні отриманих теоретичних знань.

 

Share this post