На Миколаївщині пройшли Міжрегіональні польові навчання з реагування на надзвичайні ситуації

На Миколаївщині пройшли Міжрегіональні польові навчання з реагування на надзвичайні ситуації

Протягом двох днів у м.Очаків, Миколаївської області, проходили Міжрегіональні польові навчання з реагування на надзвичайні ситуації, участь в яких брали волонтери Загонів швидкого реагування, співробітники обласних організацій та Національного комітету Товариства, співробітники Державної служби з надзвичайних ситуацій України та місцеве населення Миколаївської області. Організація та проведення навчань відбулось за підтримки спеціалістів Данського Червоного Хреста.

«Червоному Хресту України, як складовій загальнодержавної системи реагування на надзвичайні ситуації, важливо своєчасно і правильно зреагувати на подію та надати допомогу постраждалим – ділиться Максим Доценко, генеральний директор Національного комітету Товариства Червоного Хреста України. – Під час таких масштабних навчальних програм наші волонтери та співробітники вдосконалюють навички роботи у команді, налагоджують продуктивну комунікацію, при цьому надають підтримку Державній службі надзвичайних ситуацій України у реагуванні на надзвичайні ситуації, бо в таких випадках головним завданням для всіх служб є порятунок життя».

Під час навчання волонтери та співробітники відпрацьовували процедури взаємодії з ДСНС України, вдосконалювали навички з реагування на НС та обмінювалися досвідом. Також кожен з учасників міг відвідати цікаві майстер-класи від провідних спеціалістів Данського Червоного Хреста та ДСНС України.

Для кращої практики було відтворено сценарії двох надзвичайних подій: пожежу на території санаторію «Травневий», де через погодні умови відбулось загоряння декількох будівель, та аварію суховантажного судна у районі Кінбурнської коси.

Захід відбувався у рамках реалізації проекту «Підвищення потенціалу Товариства Червоного Хреста України в управлінні у надзвичайних ситуаціях» Данського Червоного Хреста.

Share this post