Волонтери ТЧХУ відвідали Данію

Волонтери ТЧХУ відвідали Данію

Минулого тижня 8 волонтерів Товариства Червоного Хреста України їздили до Данії – ділитися своїм досвідом волонтерської діяльності та запозичувати іноземний. Поїздка відбулася у рамках проєкту «Молодіжні лідери України», і вона стала винагородою і мотивацією до подальшого плідного волонтерства для молодіжних лідерів проєкту, що були найбільш завзятими та активними протягом його реалізації – Альона Болкун, Даніела Ікім, Лена Мельник, Наталя Карпенко, Діана Дмитрієва, а також співробітниці проєкту Катя Зоріна та Ліза Бюргер. Крім цього, Україну в Данії представляла волонтерка Загону швидкого реагування Товариства Червоного Хреста України Валя Черкай.

Прийом українських волонтерів організовували волонтери Данського Молодіжного Червоного Хреста, які протягом 5-денної поїздки познайомили молодіжних лідерів України з діяльністю Данського Червоного Хреста і Данського Молодіжного Червоного Хреста та Danish Youth Council та розповіли про актуальні проблеми, на які спрямована їх діяльність, про основні напрямки та організацію волонтерства у Данії.

Червоний Хрест у Данії відіграє величезну гуманітарну роль та має велику повагу й підтримку данців. По всій країні працює близько 200 «second hand» магазинів, куди люди віддають свої речі, а виручені кошти ідуть на підтримку діяльності Червоного Хреста. Крім цього, усі волонтери та співробітники Молодіжного Червоного Хреста Данії можуть безкоштовно відвідувати найстаріший парк розваг – Tivoli – і організовувати у ньому заходи для дітей та молоді.

Українські волонтери, у свою чергу, також мали чим поділитися – сотні організованих і проведених ними соціально корисних ініціатив у Харківській та Дніпропетровській областях, а також досвід роботи Загонів швидкого реагування в Україні.

Пишаємося нашими волонтерами та радіємо зміцненню дружби із Данією.

Share this post