Червоний Хрест України надав допомогу евакуйованим пасажирам із Кабулу

Червоний Хрест України надав допомогу евакуйованим пасажирам із Кабулу

23 вересня до Міжнародного аеропорту «Бориспіль» прибув літак, яким було евакуйовано з Афганістану близько 100 громадян України та інших країн. Волонтери Загону швидкого реагування Національного комітету Товариства Червоного Хреста України у співпраці з Міністерством охорони здоров’я України, екстреною медичною допомогою, лікарями Бориспільського міського центру первинної медико-санітарної допомоги та з Міністерством закордонних справ України, ДСНС України, Державною прикордонною службою України зустрічали пасажирів.

Волонтери Товариства Червоного Хреста України надали евакуйованим пасажирам першу допомогу, забезпечили пасажирів продуктами харчування і засобами індивідуального захисту. Також організували надання першої психологічної допомоги, послуги перекладача та роботу пунктів підзарядки мобільних телефонів.

У зв’язку з тим, що рейс прибув до аеропорту ввечері, для більш комфортного розміщення людей у нічний час, у тому числі дітей, Товариство Червоного Хреста України надавало теплі ковдри та каремати. За сприянням червонохрестовців евакуйованій вагітній жінці організували окреме приміщення та надали розкладне ліжко, де жінка з сім’єю змогли відпочити.

Share this post