Участь ТЧХУ у повномаштабному навчанні аварійно-рятувальних служб у Міжнародному аеропорту «Бориспіль»

Участь ТЧХУ у повномаштабному навчанні аварійно-рятувальних служб у Міжнародному аеропорту «Бориспіль»

Товариство Червоного Хреста України брало участь у повномасштабному навчанні аварійно-рятувальних служб у Міжнародному аеропорту «Бориспіль»

15 вересня на навчально-тренувальному полігоні служби аварійно-рятувального та протипожежного забезпечення польотів у Міжнародному аеропорту «Бориспіль» відбулись повносмаштабні навчання рятувальних служб. У навчаннях були задіяні всі підрозділи, відповідальні за реагування на можливі надзвичайні події з повітряним судном, у тому числі два Загони швидкого реагування Товариства Червоного Хреста України (Київський та Бориспільський).

За сценарієм на одній з локації навчання Боїнг 737-400 з 4 членами екіпажу та 20 пасажирами під час посадки врізався в технічне приміщення аеропорту. Рятувальники на місці аварії погасили  пожежу за допомогою спецмашини Panther. Волонтери Загонів швидкого реагування Червоного Хреста України з медичними працівниками оперативно прибули на місце. Волонтери евакуйовували пасажирів з крила літака різними методами з використанням строп, ніш, драбин та транспортували їх до сортувальних майданчиків. Також Загони швидкого реагування допомагали медикам із сортуванням постраждалих, надавали їм першу допомогу та здійснювали подальшу евакуацію на автомобілях Червоного Хреста. Всього було задіяно у навчаннях близько 10 волонтерів та 2 одиниці техніки.

У програмі заходу також був брифінг, розвідка місця посадки військовим гелікоптером та парашутною групою, посадка літака на «пінну подушку», гасіння пожежі розлитого авіаційного палива тощо.

 У навчаннях була задіяна найсучасніша спеціальна техніка, єдині в Україні спеціальні пожежні автомобілі Panther, медичні фургони, авіаційна техніка – транспортний літак Ан-26 та гелікоптер Мі-8 Збройних Сил України. Всього у масштабному навчанні взяло участь близько 170 осіб та 35 одиниць техніки.

 Участь у навчаннях брали: персонал Аеропорту, підрозділи Державної служби надзвичайних ситуацій, Київського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, Національної поліції, Військово-Повітряних Сил Збройних Сил України, Окремого контрольно–пропускного пункту «Київ» Державної прикордонної служби України, КНП «Бориспільський міський центр первинної медико-санітарної допомоги», волонтери і співробітники Товариства Червоного Хреста України.

Спільні навчання волонтерів Червоного Хреста України з рятувальниками дозволяють покращити взаємодію, ефективну координацію та злагоджену роботу у разі надзвичайних ситуацій.

 

Share this post