Участь у прес-конференції «Як вирішити проблему зниклих безвісти у зв’язку з конфліктом на сході України?»

Участь у прес-конференції «Як вирішити проблему зниклих безвісти у зв’язку з конфліктом на сході України?»

6 вересня відбулася прес-конференція «Як вирішити проблему зниклих безвісти у зв’язку з конфліктом на сході України?», яка була присвячена Міжнародному дню зниклих безвісти.

Через сім років після початку конфлікту на Донбасі досі невідома точна кількість людей, які зникли безвісти. Рідні цих людей живуть у непевності щодо долі своїх рідних. Україна почала вирішувати проблему зниклих безвісти ще до завершення конфлікту, чому ж це питання є досі актуальним?

Участь у конференції брали: Флоранс Жиллєтт (Голова Делегації Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні), Микола Поліщук (Президент Товариства Червоного Хреста України), Ядвіга Лозинська(Голова ГО «Об’єднанння рідних зниклих безвісти «Надія»), Вікторія Солодухіна (Член Правління ГО «Об’єднанння рідних зниклих безвісти «Надія»), Ліліана Колесова (Голова ГО «Об’єднання сімей зниклих безвісти осіб «Едельвейс»), Алла Макух (Голова ГО «Всеукраїнський громадський рух матерів  та родичів учасників антитерористичної операції «БЕРЕГИНЯ»).

Президент Товариства Червоного Хреста України під час зустрічі розповів про діяльність Служби розшуку в Україні та в цілому у Міжнародному русі Червоного Хреста і Червоного Півмісяця. На конференції учасники обговорювали, які кроки необхідно зробити, аби зрушити з місця вирішення питання зниклих безвісти.

Детальніше дивіться у записі «Укрінформу»:

Share this post