Червоний Хрест України провів тренінг для інструкторів з психосоціальної підтримки

Червоний Хрест України провів тренінг для інструкторів з психосоціальної підтримки

За підтримки Данського Червоного Хреста 7-10 вересня Товариство Червоного Хреста України організувало проведення тренінгу для інструкторів з психосоціальної підтримки (ПСП). Основна мета тренігу – збільшення кількості інструкторів з відповідного напрямку, а також оновлення знань у вже діючих інструкторів.

Впродовж останніх років напрямок психосоціальної підтримки активно розвивається у Товаристві Червоного Хреста України та потребує оновлення методології й стандартів надання психосоціальної підтримки населенню, а також підходів до підготовки волонтерів.

У тренінгу брали участь інструктори, які вже мали спеціальну підготовку у даному напрямі діяльності Товариства (2018-2019 роках), а також нові інструктори, які нещодавно приєдналися до напрямку. Таке навчання дозволило оновити наявну інформацію згідно останніх методик.

Тренінг проводили співробітники відділу психосоціальної підтримки Національного комітету Товариства Червоного Хреста України Анна Діденко, Катерина Крикля та В’ячеслав Бурковський. Також до проведення долучилася делегатка з Данського Червоного Хреста Ольга Русакова.

Завершення тренінгу принесло позитивні результати – інструкторська команда з ПСП поповнилася 10 інструкторами з Київської, Херсонської, Миколаївської, Харківської, Донецької та Львівської областей.
Тепер нові інструктори будуть проводити додаткове навчання співробітників та волонтерів залучених до надання психосоціальної підтримки на місцевому рівні, аби якісніше надавати підтримку вразливим верствам населення.

Share this post