Волонтери ТЧХУ допомагали у проведенні безпечного свята для тисячі хасидських паломників

Волонтери ТЧХУ допомагали у проведенні безпечного свята для тисячі хасидських паломників

Волонтери Товариства Червоного Хреста України допомагали державі в організації безпечного свята Рош га-Шана для тисячі хасидських паломників

Щороку в Умані (Черкаська область) збираються десятки тисяч паломників, аби зустріти Новий рік в іудаїзмі – свято Рош га-Шана. Нагадаємо, що минулого року через закриття кордонів у зв’язку з поширеністю пандемії COVID-19 тисячі поломників не змогли потрапити до святих місць в Умані.

Цього року держава спільно з волонтерськими організаціями, представниками туристичних трансформацій та місцевою владою організувала безпечне проведення свята в Умані з метою зниження ризиків поширеності COVID-19.

Товариство Червоного Хреста України також долучилося до організації безпечного свята. На ключових вулицях міста були розміщені намети Загонів швидкого реагування. Там хасиди отримували засоби індивідуального захисту, інформаційні пам’ятки, інформацію та по потребі – першу допомогу. Для цього Товариство залучило волонтерів з різних куточків країни.

Також волонтери Уманської міської організації Товариства Червоного Хреста України проводили інформаційну діяльність серед населення та гостей про заходи профілактики і протидії COVID-19, розповсюджуючи інформаційні матеріали англійською та мовою іврит. Велика подія потребувала залучення достатньої кількості волонтерів, тому до роботи під час Рош га-Шана долучилося ще 20 місцевих мешканців. Для їх підготовки працівники Товариства Червоного Хреста України провели навчання з питань безпеки та комунікацій з громадами.

В організації допомоги хасидам Товариство Червоного Хреста України тісно співпрацювало з колегами з Держави Ізраїль, які прибули в Україну для проведення свята, та керівництвом міста Умань.

Велика команда організаторів та волонтерів зробили все, щоб свято пройшло з дотриманням всіх санітарно-епідеміологічних норм.

Відео підготувала Всеукраїнська громадська спілка Visit Ukraine.

Share this post