Семінар з обміну досвідом у рамках «Психосоціальної підтримки» ТЧХУ

Семінар з обміну досвідом у рамках «Психосоціальної підтримки» ТЧХУ

Товариство Червоного Хреста України провело загальнонаціональний семінар з обміну досвіду у рамках діяльності напрямку «Психосоціальна підтримка»

Шістнадцять найактивніших волонтерів і координаторів напрямку «Психосоціальна підтримка» з 7 регіонів України брали участь у семінарі з обміну досвіду у даній тематиці. Мета семінару – організувати середовище для розвитку і обміну досвіду у реалізації напрямку діяльності Товариства Червоного Хреста України – психосоціальна підтримка. На заході учасники виявляли ключові досягнення, труднощі та шляхи їх подолання у впровадженні діяльності з психосоціальної підтримки (ПСП), місця для взаємної підтримки, допомоги та участі червонохрестовців у розвитку психосоціальної підтримки на місцевому та загальному рівнях.

Семінар відбувався за підтримки Данського Червоного Хреста. Учасники представляли сім областей країни: Донецьку, Луганську, Миколаївську, Вінницьку, Львівську, Тернопільську та Херсонську.

Формат семінарів був створений ще у 2015 році з метою формування кращих напрацювань та практик від регіонів у наданні психосоціальної підтримки населенню. Тепер вони відбуваються щороку. На практиці семінари з обміну досвіду показують позитивні результати у розвитку напрямку ПСП в організації. Велику увагу приділяють підтримці, емоційному розвантаженню і мотивації самих волонтерів та співробітників, які безпосередньо надають психосоціальну підтримку вразливим верствам населення.

Цьогорічний семінар був особливим, адже на ньому озвучували підсумки діяльності напрямку «Психосоціальна підтримка» за 4 роки (з 2018 року, коли ПСП стало окремим напрямком діяльності у Товаристві і було створено відповідний профільний відділ).

Окрім того, вперше було створено спільну карту бачення розвитку ПСП протягом наступних 5 років у Червоному Хресті України. Ця карта є водночас і планом, і моделлю напрямку, в якому може розвиватись ПСП в організації. Карту створювали всі учасники тренінгу, які обговорювали шляхи подальшої співпраці різних регіонів між собою. Карта стала наочним прикладом того, як може виглядати напрямок ПСП у майбутньому, якщо волонтери діятимуть в одному напрямку.

Дякуємо всім за плідну участь у семінарі та бажаємо волонтерам і координаторам втілювати заплановане швидко та ефективно.

 

Share this post