Волонтери Червоного Хреста України допомогли дітям підготуватися до школи

Волонтери Червоного Хреста України допомогли дітям підготуватися до школи

Підготувати дитину до школи – не проста справа і затратна. Особливо це стосується вразливих верств населення: багатодітних родин; малозабезпечених сімей, батьків-одинаків; родин, які виховують дітей з інвалідністю та тих, хто опинився у складних життєвих обставинах.

Саме тому наші волонтери по всій країні організували благодійні акції, аби підтримати родини і подарувати дітям необхідні шкільні речі.

Так, напередодні Дня знань Подільська організація Товариства Червоного Хреста України запустила акцію «Хочу до школи, як усі!», де кожен бажаючий міг придбати необхідні шкільні канцтовари і передати їх потребуючим родинам. Благодійну ініціативу підтримала мережа оптової торгівлі «METRO Cash & Carry Ukraine», яка передала 10 тисяч гривень на закупку 40 наборів шкільного приладдя. Також до акції долучилася ІТ-компанія «Elex» та небайдужі громадяни. Всього зібрали 70 наборів шкільних канцтоварів.

Схожі акції ініціювали волонтери Краматорської організації, Київської міської та Херсонської обласної організації Товариства Червоного Хреста України, які крім канцтоварів передали дітям одяг та взуття. І, звичайно, волонтери приділяли увагу психічній підготовці малюків до школи. Наприклад, на базі Дружківської міської організації Товариства Червоного Хресиа України червонохрестовці проводили творчі заходи з психосоціальної підтримки.

Дякуємо всім, хто долучився до акцій. Спільними зусиллями ми допомогли у святковому настрої зустріти перший дзвоник багатьом дітям у різних куточках країни.

 

Share this post