Червоний Хрест України долучається до прийому хасидських паломників

Червоний Хрест України долучається до прийому хасидських паломників

Маски, антисептики, відео в аеропортах та друковані матеріали – України готова до безпечного прийому хасидських паломників

Центр громадського здоров’я вже доставив майже 20 тисяч антисептиків і 190 тисяч медичних масок до хасидських паломників в Умань. Про це йшлося під час відповідної наради в Умані 31 серпня 2021 року.

До заходу долучилися представники МОЗ, місцевої влади, Центру з контролю і профілактики захворювань США, Червоного Хреста України, Благодійний Фонд Рабі Нахмана, старший координатор програм американської допомоги в Україні Девід Шлефер та інші.

Так, для паломників, що прибувають із інших країн, були розроблені інформаційні відео про ознаки COVID-19, протиепідемічні заходи під час пандемії тощо. Ролики вже розміщені у міжнародних аеропортах «Бориспіль» і «Львів».

Крім цього, Центр громадського здоров’я надрукував інформаційні матеріали з правилами поведінки впродовж перебування в Україні, картою лабораторій тестувань на COVID-19, корисними номерами телефонів та інше. Брошури, флаєри та банери відправили до аеропортів України та Умані.

Також авіакомпанія «Міжнародні авіалінії України» розмістить друковані матеріали на борту своїх літаків.

Головними точками, де паломники зможуть отримати засоби індивідуального захисту, брошури та допомогу, є намети Червоного Хреста України, що вже поставлені на вулиці Пушкінській в Умані.

Варто зазначити, що цьогоріч Центр вперше в Україні запустив гарячу інформаційну лінію, за якою паломників консультуватимуть з питань здоров’я англійською та івритом.

Нагадуємо, що Україна отримала 188 тисяч доз вакцини Pfizer від уряду США в межах COVAX, яку доставив ЮНІСЕФ.

Інформація надана Центром громадського здоров’я.

 

Share this post