Реалізація проекту «Сприяння захисту, добробуту та соціальній згуртованості в Україні»

Реалізація проекту «Сприяння захисту, добробуту та соціальній згуртованості в Україні»

Поєднання конфлікту на сході України, незадовільних соціо-економічними умовами та впливом пандемії COVID-19, поглибило вразливості окремих груп населення України за останні роки. Довготривалий збройний конфлікт призвів до того, що мільйони цивільних потребують гуманітарної підтримки.

З 2018 року Данський Червоний Хрест в Україні реалізує проєкт «Сприяння захисту, добробуту та соціальній згуртованості в Україні» за підтримки Міністерства закордонних справ Данії та внесків місцевих організацій Данського Червоного Хреста.

Завдяки Проєкту в Товаристві Червоного Хреста України розвивається напрямок психосоціальної підтримки.

  • Для дітей проводяться заняття з елементами творчості, активні ігри та сімейні заходи, а також на базі шкіл існує програма розвитку емоційної стійкості дітей, яка позитивно впливає на згуртованість у класах.
  • Для дорослих проводяться сімейні заходи і групи підтримки. Метою групи підтримки є створення безпечного простору, сприяння обміну досвідом та корисною інформацією, можливість отримати емоційне розвантаження серед учасників. Сімейні заходи спрямовані на згуртування сім’ї, і просто приємне проведення часу з родиною та іншими людьми.

Детальніше про проект читайте тут.

 

Share this post