За підтримки ТЧХУ розпочало роботу дитяче відділення центру реабілітації у с.Лютіж

За підтримки ТЧХУ розпочало роботу дитяче відділення центру реабілітації у с.Лютіж

З 16 серпня за підтримки Червоний Хрест України розпочало роботу дитяче відділення у Всеукраїнському центрі комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю в селі Лютіж.

Відзначаючи 30-річчя незалежності України, ми будуємо країну без бар`єрів, доступну для кожного громадянина, прикладом цьому є дитяче відділення Всеукраїнського центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю в селі Лютіж”, – зазначила Марина Лазебна.

Одним із пріоритетних завдань міністерства є надання особам з інвалідністю та дітям з інвалідністю якісних комплексних реабілітаційних послуг за міжнародними стандартами, що забезпечить повернення їх до активного життя в соціумі.

З цією метою міністерство активно працює над розвитком потенціалу реабілітаційних послуг, підвищенням якості цих послуг, зокрема інноваційних підходів, спрямованих на надання людям допомоги у відновленні, компенсації втрачених можливостей та інтеграції у суспільство.

Мінсоцполітики проводить аналіз діяльності реабілітаційних центрів щодо використання їх внутрішнього потенціалу для розвитку реабілітаційних послуг, розширення доступу для осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та їх сімей до заходів з комплесної реабілітації та асистивних технологій за умов оптимізації роботи, модернізаціїї установ.

У сфері управління Мінсоцполітики функціонує вісім державних реабілітаційних установ у різних областях України, які мають колосальний потенціал до розвитку та модернізації.

Одним із важливих і самостійних етапів вирішення питань впливу на динаміку інвалідності у осіб до 18 років є підвищення якості реабілітаційної допомоги дітям і збільшення кількості установ, які можуть надавати такі послуги.

У Всеукраїнському центрі комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю для дітей з інвалідністю віком від 3-х років з ураженням центральної нервової системи та порушенням функції опорно-рухового апарату доступні комплексні заходи з соціально-психологічної, фізкультурно-спортивної реабілітації, профорієнтації, а також такі методи фізичної реабілітації:
– локоматорна терапія та активна вертикалізація,
– лікувальна гімнастика,
– масаж,
– механотерапія,
– гідрокінезотерапія,
– апаратна фізіотерапія,
– водолікування,
– ароматерапія.

До уваги батьків дітей з інвалідністю віком від 3-х років з ураженням центральної нервової системи та порушенням функції опорно-рухового апарату!

Для проходження реабілітації у Всеукраїнському центрі комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю в селі Лютіж Ви можете звернутися до уповноважених посадових осіб органів місцевої влади, в тому числі центру надання адміністративних послуг.

Додаткову консультацію можете отримати, зателефонувавши

– до реабілітаційної установи: (04596) 4-00-10, 4-00-11, (068)354-01-35, (095)915-10-61
– на «гарячу лінію» з консультування людей з інвалідністю 15-39.

Інформація надана Міністерством соціальної політики України. 

Share this post